Čebelarski Izlet 2014

Izlet čebelarjev ČD Litija v Pomurje

V ČD Litija, ki združuje čebelarje iz občin Litija in Šmartno pri Litiji, je že dolgoletna tradicija, da ob zaključku čebelarske sezone organiziramo izlet za čebelarje in njihove družinske člane. Izberemo kraj ali čebelarstvo, ki naj bi bilo zanimivo za naše člane.

V soboto 6. septembra 2014 smo se z avtobusom odpeljali na severovzhod Slovenije. Obvozili smo Maribor, pri Sv. Juriju ob Ščavnici zapustili avtocesto in se zapeljali do Stare Gore, Tu smo si ogledali etnološko zbirko starega kmečkega in obrtniškega orodja ter staro opremo notranjih prostorov kmečkih hiš. V vasi je postavljen tudi mlin na veter, ki še melje, ampak le v turistične namene. Dragocen kulturno – zgodovinski spomenik je tudi cerkev Sv. Duha na Stari gori, ki je bila zgrajena leta 1697. Dragocena je njena baročna notranjost in orgle, ki so druge najstarejše v Sloveniji.

Čebelarski krožek v OŠ Šmartno

V Osnovni šoli Šmartno je po enoletnem premoru letos spet zaživel čebelarski krožek in tako ponovno spodbudil mlade k čebelarjenju, eni od najplemenitejših vej kmetijstva.

Delno oblačno

9°C

Litija

Delno oblačno

Vlažnost: 37%

Veter: 6.44 km/h

Zemljevid čebelarjev

Zemljevid čebelarjev

Sponzorji

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information