Zima 2014

Spoštovani čebelarji !

 

 

Zima je čas, ko življenje v panju obmiruje. Zadnja zalega se je izlegla, matica je na »kratkih počitnicah«, da si nabere novih moči, saj bo že kmalu po novem letu zalegla prve čebele nove generacije. Zato je zdaj  pravi čas, da čebelar izvede tisto nujno opravilo, ki ravno v tem času omogoča najboljše rezultate: čas je za zimsko zatiranje varoje .Če še niste izvedli zimskega zdravljenja čebel proti zajedavcu varoa, je sedaj pravi čas.

Vabilo na predavanje Sulja Jakupoviča

VABILO!

Vabimo Vas na predavanje Sulja Jakupoviča iz BiH, ki že več let velja za največjega pridelovalca čebeljega strupa na širšem področju Balkana. Predavanje bo v četrtek 20.02.2020 ob 18.00 uri v Ribiškem domu v Litiji.

Pravila za postavitev prevozih enot ter čebelnjakov

Opažamo, da čebelarji postavljajo čebelnjake ali prevozne enote s čebelami na prostore, ki niso primerni za njihovo postavitev, ne v skladju z zakonom in čebelarsko etiko. Za registracijo čebelnjaka ali prevozne enote in njuno postavitev se lahko zaprosi le ob izpolnjenih pogojih, ki so opisani v spodnjem članku, povzetem iz ČZS.

Vabilo na letni občni zbor 2019

Vabimo Vas na redni letni občni zbor ČD Litija, ki bo v soboto 26.01.2019 v gostilni Krznar, Črni potok 5, s pričetkom ob 16:00 uri.

Od 15:00 do 16:00 bomo pobirali članarino ter posodobljene pristopne izjave.

OBVESTILO !

Čebelarsko društvo Litija obvešča vse čebelarje, da se v letošnjem letu zdravila proti varoji     dobijo pri lokalnih veterinarjih. Za naše društvo jih bo dobavila veterinarska ambulanta Gaber. Naročila  zbiramo do 3.7.2018 na tel. 031 480 055 (Srečo Rozina) ter email naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Čebele z rumenimi obročki

Bili smo obveščeni, da je na območju Primskovega povečano stevilo čebel z rumenimi obročki. Čebelarje naprošamo, da pregledajo svoje čebele in v primeru opažanja rumenih obročkov zamenjajo matico.

Naj medi !

VABILO NA PREDAVANJE 23.3.2018

VABILO !

Čebelarsko društvo Litija vabi vse člane v petek 23.3.2018 ob 17. uri  v Ribiškem domu v Litiji predavanje čebelarja g. Pavla Zdešarja.

Vabilo na občni zbor

                                                                                                                                                                                                                                                                  

                                                     

VABILO!

 

 

Vabimo Vas na redni letni občni zbor ČD Litija, ki bo v nedeljo 22.01.2017 v prostorih Ribiškega doma Litija, s pričetkom ob 9:00 uri.

Delno oblačno

9°C

Litija

Delno oblačno

Vlažnost: 37%

Veter: 6.44 km/h

Zemljevid čebelarjev

Zemljevid čebelarjev

Sponzorji

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information